Red velvet tårta

Jag hittade receptet här.

Till botten:
1,5 dl mjölk
0,5 msk vinäger av valfri sort
75 g rumsvarmt smör eller margarin
3 dl strösocker
2 ägg
2 msk pastafärg
1,5 msk kakao
2 tsk vaniljsocker
3,75 dl vetemjöl
0,5 tsk salt
0,75 tsk vinäger av valfri sort
0,75 tsk bikarbonat

Till fyllningen/toppingen:
300 g kall färskost
3 dl kall vispgrädde
1,5 dl florsocker
2 tsk vaniljsocker

Såhär gör du:
1. Starta ugnen på 175 grader. Fodra en springform på 20 cm i diameter med bakplåtspapper.
2. Blanda mjölken och 0,5 msk vinäger i ett glas och låt stå 10 minuter.
3. Vispa ihop smör och socker. Vispa sen ner ett ägg åt gången.
4. Blanda i en annan skål kakao, pastafärg och vaniljsocker till en jämn smet. Häll sen ner lite av färgblandningen åt gången i äggblandningen under vispning. Vispa ihop till en jämn smet.
5. Tillsätt mjölkblandningen, mjöl och salt och vänd ihop till en jämn smet.
6. Blanda i en liten skål bikarbonat och vinägern som är kvar. Ha i det i smeten och vänd ihop.
7. Häll smeten i formen och grädda i nedre delen av ugnen i 45 - 60. När den är klar stjälp upp den upp och ner på ett galler. Låt svalna.
8. Gör under tiden frostingen genom att vispa ihop grädden och färskosten, ska bli krämig. Tillsätt florsocker och vaniljsocker och vänd ihop.
9. Skär bort toppen på din kaka så den blir helt rak, spara toppen till dekoration. Dela den sen i tre delar. Bred ett tunt lager frosting mellan varje lager och täck sedan tårtan med det som blir kvar. Smula det du har över från toppen över dom dekoration. Ställ kallt.

Glöm inte trycka på hjärtat nedanför om ni gillar inlägget

Gillar

Kommentarer

Johannajuliah
Johannajuliah,
Men så gott! Uppskattar verkligen när man även lägger upp receptet, roligt med inspiration 😃
nouw.com/johannajuliah