Rulltårta

Till botten:
3 st ägg
5 msk varmt vatten
2 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
1,5 dl vetemjöl
0,5 dl potatismjöl
1 tsk bakpulver

Till fyllningen:
2 dl vispgrädde
0,5 st citron
400 g jordgubbar
4 tsk vaniljsocker
0,5 dl florsocker

+ 50 g choklad till toppingen

Såhär gör du:
1. Starta ugnen på 220 grader. Lägg bakplåtspapper på en plåt.
2. Vispa upp ägg och vatten till ett skum. Tillsätt sen socker och vaniljsocker och vispa några minuter till.
3. Blanda resterande torra ingredienser till botten i en bunke och vänd sen ner med äggsmeten. Häll på plåten och grädda mitt i ugnen i ca 10 min. Stjälp upp på ett sockrat bakplåtspapper och ta bort de över pappret. Låt svalna medan du ordnar fyllningen.
4. Riv citronskal fint. Skär jordgubbarna i mindre bitar. Smält chokladen till toppingen och häll i spritspåse om du vill spritsa på den. Vispa upp grädden med vaniljsockret, ganska hårt. Tillsätt citronsaft efter smak, citronskalet, jordgubbarna och florsockret och vänd ihop.
5. Bred fyllningen över botten, rulla ihop och toppa med chokladen. Ställ kallt.

Glöm inte trycka på hjärtat nedanför om ni gillar inlägget

Gillar

Kommentarer