Rulltårta med dulce de leche

Det här behöver du:
3 ägg
1,5 dl strösocker
0,75 dl vetemjöl
3 msk kakao
1 tsk bakpulver

Till fyllningen:
250 g rumstempererat smör
70 g äggvita
120 g strösocker
0,5 krm salt
1 burk karamelliserad mjölk

Såhär gör du:
1. Starta ugnen på 250 grader. Klä en plåt med bakplåtspapper och lägg ett annat bakplåtspapper på bänken och strö lite socker på.
2. Vispa ägg och socker.
3. Tillsätt resterande ingredienser, sikta gärna kakaon. Vispa till en jämn smet.
4. Bred ut på plåten och grädda mitt i ugnen ca 5 minuter, håll koll då det går väldigt fort.
5. Vänd över på det sockrade bakplåtspapperet och dra av det den gräddades på. Låt svalna.
6. Gör under tiden fyllningen. Vispa ihop äggvita, socker och salt i en rostfri bunke. Ställ över vattenbad och vispa lätt tills sockerkristallerna löst upp sig, ska bli ca 55 grader. Ta bort från värmen och vispa med elvisp tills den är toppig och avsvalnad. Tillsätt lite smör åt gången under fortsatt vispning. Ha sist i den karamelliserade mjölken.
7. Bred på krämen, rulla ihop och ställ kallt en stund innan du skär i den.

Glöm inte trycka på hjärtat nedanför om ni gillar inlägget

Gillar