Saffrans tigerkaka

Det här behöver du:
200 g rumstempererat smör eller margarin
3 dl strösocker
3 ägg
1 dl mjölk
4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
0,5 g saffran + 2 tsk strösocker, mortlat ihop
1 msk kakao

Såhär gör du:
1. Starta ugnen på 175 grader. Smöra och bröa en form som rymmer ca 1,5 - 2 L.
2. Vispa ihop smör och socker.
3. Vispa i ett ägg åt gången.
4. Ha i de torra ingredienserna förutom kakaon, saffranen och sockret samt mjölken och rör ihop till en jämn smet.
5. Häll hälften av smeten i en annan bunke. I den ena halvan blandar du ner kakaon och den andra saffranen.
6. Häll i formen, först hälften av den ljusa, sen den mörka, dra runt med en gaffel. Täck sen med resterande ljusa och dra runt med en gaffel igen.
7. Grädda i nedre delen av ugnen i 35 - 40 min, känn med provsticka. Låt kallna innan du vänder upp den.

Glöm inte trycka på hjärtat nedanför om ni gillar inlägget

Gillar