Saffransbiscotti
Det här behöver du:
100 g smör eller margarin
1/2 g saffran
1 1/2 dl strösocker
2 ägg
5 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
100 g sötmandel (jag tog dock mer då jag älskar mandel)
Såhär gör du:
1. Starta ugnen på 175 grader. Klä en plåt med bakplåtspapper.
2. Smält smöret. Tillsätt saffranet. Häll i en bunke och låt svalna rör sen ner ägg och socker.
3. Grovhacka mandeln. Blanda mjöl och bakpulver. Rör sen ner mjölblandningen och mandeln i äggblandningen och rör ihop till en deg.
4. Dela degen till 3 bitar, rulla varje bit till varsin korv. Lägg på plåten (platta till något om du vill ha de mer avlånga) och grädda mitt i ugnen i ca 15 min. Ta ut ur ugnen och sänk till 100 grader. Skär till snittar, ställ tillbaka i ugnen och torka biscottin mitt i ugnen i ca 1 timma eller tills de är helt torra.


Glöm inte trycka på hjärtat nedanför om ni gillar inlägget ♥
Dessa ska jag absolut testa. Har aldrig tänk på att man kan göra dem med saffran 😀