Saffransbullar fyllda med vaniljkräm

Inspirationen till rullningen kommer från Zeina.

Det här behöver du:
150 g smör
5 dl mjölk
14-16 dl vetemjöl
50 g jäst
1 ägg
1,5 dl vit sirap
1 g saffran

Till fyllningen:
4 dl mjölk
10 msk snabbmarsanpulver

+ ägg till pensling och 20 g smör och socker till topping efter gräddningen

Såhär gör du:
1. Smula jästen i en bunke. Smält smöret och tillsätt mjölken och saffranen, när det är fingervarmt är det klart. Häll hälften över jästen och rör tills den löst sig, häll sen över resten av degvätskan.
2. Tillsätt ägg, sirap och mjöl. Rör till en deg, ska vara lätt kladdig. Jag kör den i maskinen ca 5 min. Låt jäsa under bakhandduk ungefär en timma.
3. Vispa ihop fyllningen och ställ kallt.
4. Häll fyllningen i en spritspåse. Ta ut på bakbordet och dela upp i små bollar (jag gjorde 23 st á 70 g ca), kavla ut till rektanglar. Skär remsor så de ser ut som en kam (se bilderna), spritsa en remsa vaniljkräm på och rulla ihop. Rulla sen till en bulle. Lägg på en plåt med bakplåtspapper. Låt jäsa under bakhandduk ca 30 min.
5. Starta ugnen på 225 grader och vispa upp ägget till pensling. Pensla bullarna med ägg och grädda sen mitt i ugnen i ca 8 - 10 min, ska få en fin gyllenbrun färg. Låt svalna och pensla sen med smält smör och doppa i socker.

Glöm inte trycka på hjärtat nedanför om ni gillar inlägget

Gillar

Kommentarer

Hannas krypin,

Men vilken härlig variant på saffransbullarna. Det vill jag testa! Ska baka med barnen i helgen är planen, kanske att jag testar att göra den här varianten då av saffransbulle.

hannafialotta.blogg.se
NillansBlogg
NillansBlogg,

Oj så gott😋

nouw.com/nillansblogg