Saffransbullar i långpanna

Det här behöver du:
150 g smör
5 dl mjölk

50 g jäst
1 g saffran
Ca 13 - 15 dl vetemjöl
1,5 dl vit sirap (eller strösocker)
1 ägg

+ lite smör och socker till topping

Såhär gör du:
1.Smält smöret i en kastrull. Häll på mjölken och saffranen och värm till fingervarmt (ca 37 grader).
2. Smula jästen i en bunke. Häll över smörblandningen och rör om tills den löst sig.
3. Tillsätt mjöl, sirap och ägg. Rör ihop till en deg, ska bli lätt kladdig. Kör i maskin om du har de några minuter. Låt jäsa under bakhandduk i 30 minuter.
4. Lägg bakplåtspapper i en långpanna ca 35 x 45 cm och lägg degen där i. Tryck ut över hela. Låt jäsa under bakhandduk 30 minuter.
5. Starta ugnen på 200 grader. Skär rutor av degen. Grädda mitt i ugnen i ca 20 - 25 minuter. Låt svalna.
6. Pensla på smält smör och doppa bullarna i socker.

Glöm inte trycka på hjärtat nedanför om ni gillar inlägget

Gillar