Saffransrulltårta med apelsinchokladfyllning

Botten:
1/2 g saffran
1/2 dl vatten
3 ägg
1 1/2 dl strösocker
2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver

Fyllning:
rivet skal av 1 apelsin
50 g mörk choklad
250 g mascarpone
1/2 dl florsocker

+ lite mörk choklad till topping

Såhär gör du:
1. Starta ugnen på 250 grader. Lägg bakplåtspapper på en plåt.
2. Koka upp vattnet med saffranen och 1 tsk av sockret, låt svalna.
3. Vispa ägg och socker vitt och pösigt.
4. Sikta i mjöl och bakpulver, vänd ihop. Tillsätt vattnet och rör ihop till en jämn smet.
5. Häll på plåten och forma lite, grädda mitt i ugnen i max 5 minuer. Håll koll. Stjälp upp kakan på ett nytt bakplåtspapper med lite strösocker. Låt svalna.
6. Smält chokladen till toppingen och låt svalna.
7. Gör under tiden fyllningen genom att riva apelsinskalet och chokladen fint. Vispa sen ihop alla ingredienser. Rulla ihop, ringla choklad över och ställ kallt.

Glöm inte trycka på hjärtat nedanför om ni gillar inlägget

Gillar