Saffranstjärna

Det här behöver du:
75 g smör
2,5 dl mjölk
7 - 8 dl vetemjöl
25 g jäst
1 ägg
0,75 dl ljus sirap
1 g saffran

+ Ägg till pensling
Pärlsocker

Fyllningen:
150 g smör
0,75 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
2 tsk maizena
100 - 150 g mandelmassa beroende på hur mycket du gillar

Såhär gör du:
1. Smula jästen i en bunke. Smält smöret och tillsätt mjölken och saffranen, när det är fingervarmt är det klart. Häll hälften över jästen och rör tills den löst sig, häll sen över resten av degvätskan.
2. Tillsätt ägg, sirap och mjöl. Rör till en deg, ska vara lätt kladdig. Jag kör den i maskinen ca 5 min. Låt jäsa under bakhandduk ungefär en timma.
3. Gör under tiden fyllningen genom att blanda ihop allting utan mandelmassan till en jämn smet.
4. Se film. Enda skillnaden är att när du breder på fyllningen så river du över mandelmassa med.
5. Starta ugnen på 180 grader. Pensla med ägg och strö på pärlsocker. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 20 - 25 minuter.

Glöm inte trycka på hjärtat nedanför om ni gillar inlägget

Gillar

Kommentarer

Mina,
Du är då duktig, vad fin den är. Nästan gör fin för att äta ❤
Tack för receptet. Det är så kul att ta del av dina bakverk.
minasvarld.nu
shinelikeapearl
shinelikeapearl,
Kamilla,
du är ju allt en stjärna när det kommer till att baka. Saffran med mandelmassa är så himla gott.
kamillaskamera.com/
shinelikeapearl
shinelikeapearl,
Tack så mycket!! 😊
nouw.com/shinelikeapearl