Salt karamell cheesecake

Jag hittade receptet här.

Det här behöver du:
10 digestivekex
75 g smör eller margarin

150 g vit choklad
300 g färskost
1 dl strösocker
1,5 dl vispgrädde
2 tsk vaniljsocker

1 påse Werther’s Original Soft Caramel à 125 g
1 msk mjölk (jag använde dock 1 msk till efter den var klar)
1 nypa salt

Vispgrädde och strössel att dekorera med

Såhär gör du:
1. Krossa eller kör kexen i matberedare till fina smulor. Smält smöret. Blanda med kexen till en formbar massa. Tryck ut i botten på en form med avtagbar kant (jag använde en som var 20 cm). Ställ kallt.
2. Hacka chokladen, smält den i micro eller över vattenbad och låt svalna. Vispa upp grädden. Vispa i en annan skål färskost, socker och vaniljsocker. Vispa ner chokladen. Vänd sedan ner vispgrädden i smeten. Häll över botten i formen och ställ i frys minst 2 timmar (jag lät min stå över natten) glöm ej ta fram den bara så den tinar.
3. Innan du ska servera så gör toppingen. Klipp kolorna i små bitar och lägg i en kastrull med mjölken. Rör om och passa de för när de väl börjar smälta går de fort. Låt svalna. Här vispade jag ner 1 msk mjölk till för jag tyckte den var för tjock.
4. Vispa grädden till toppingen.
5. Häll kolan över kakan, ställ kallt en stund om så önskas. Spritsa ut grädde och strö över lite strössel.

Glöm inte trycka på hjärtat nedanför om ni gillar inlägget

Gillar

Kommentarer

Kamilla,
Jag och ena sonen älskar cheesecake och är också mkt kräsna när det gäller det. Men denna såg helt ljuvlig ut. Känns som jag tjatar på dig men öppna ett lite café där du kan baka och mysa.
kamillaskamera.com/
Amandizan
Amandizan,
Tycker det inte alls verkade allt för svårt att få ihop och det låter verkligen gott😍👌
nouw.com/amandizan
Kamilla
IP: 82.99.3.229