Schwarzwaldtårta

Jag hittade receptet här.

Till botten:
3 dl hasselnötter
4 dl florsocker
3 äggvitor

Till fyllningen + toppingen:
6 dl vispgrädde
250 g mörk choklad

Såhär gör du:
1. Starta ugnen på 150 grader.
2. Mixa nötterna och blanda med florsockret.
3. Vispa äggvitorna till ett hårt skum. Vänd ner nötblandningen.
4. Rita upp tre rundlar på ca 18 - 20 cm på bakplåtspapper. Bred ut smeten i de tre rundlarna. Grädda mitt i ugnen ca 15 minuter. Ta sen loss de från pappret direkt och låt svalna på plåten.
5. Smält 220 g av chokladen och vispa vispgrädden.
6. Pensla bottnarna med ett tunt lager choklad. Pensla sen ut resten av chokladen på ett bakplåtspapper och låt stelna.
7. Lägg ihop tårtan med botten först, sen grädde och upprepa tills bottnarna är slut. Ta ev lite grädde på sidorna så chokladen fastnar. Riv lite choklad över. Om du vill spritsa lite grädde på med. Skär bitar av chokladen på papperet och sätt på sidorna av tårtan.

Glöm inte trycka på hjärtat nedanför om ni gillar inlägget

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229