Semmelwraps

Till 10 st:
1 tsk kardemummakärnor
50 g smör
2 dl mjölk
15 g jäst
0,5 dl strösocker
Ca 5 dl vetemjöl

Fyllningen:
200 g mandelmassa
5 - 7 msk grädde beroende på vilken konsistens du vill ha

Garnering:
4 dl grädde

Såhär gör du:
1. Mortla kardemumman.
2. Smula jästen i en bunke. Smält smöret och tillsätt sen mjölken. Värm till fingervarmt (37 grader ca). Häll sen över jästen och rör tills den löst sig.
3. Tillsätt resterande ingredienser (spara lite av mjölet till utbakning). Arbeta ihop till en deg och kör ca 5 min i maskin. Låt jäsa under bakhandduk eller plast i ca 45 min.
4. Gör fyllningen så länge genom att riva mandelmassan fint och blanda med grädden.
5. Ta fram degen på mjölat bakbord och dela i 10 bitar. Rulla till bollar och låt jäsa 15 min under bakhandduk. Starta ugnen på 225 grader,
6. Kavla ut till cirklar (ca 20 cm i diameter, 1-2 mm tjocka), lägg på plåtar med bakplåtspapper och nagga. Grädda sen mitt i ugnen i ca 3 minuter. Låt svalna.
7. Vispa grädden och häll i en spritspåse.
8. Bred ut mandelmassa på en bit och spritsa grädde på varje bröd. Vik ihop och spritsa lite grädde som topping. Klä om du vill in och pudra med florsocker.

Glöm inte trycka på hjärtat nedanför om ni gillar inlägget

Gillar

Kommentarer

KatrinMarlene
KatrinMarlene,
isvarmt
isvarmt,
Ooh vilken spännande twist! 😃
nouw.com/isvarmt
sarahlinnsliv
sarahlinnsliv,

Åh vad gott kan jag tänka mig!🙂😍

nouw.com/sarahlinnsliv