Silviakaka

Det här behöver du:
2 ägg
2 dl socker
1 dl vatten
2 dl vetemjöl
2 tsk vaniljsocker
2 tsk bakpulver

Glasyren:
100 g smör
1 dl socker
1 msk vaniljsocker
1 äggula
1 - 1.5 dl kokos till toppingen

Såhär gör du:
1. Smöra och bröa en form på 20 cm.
2. Vispa ägg och socker poröst. Tillsätt vatten och sikta ner mjöl, bakpulver och vaniljsocker. Vänd ihop till en jämn smet.
3. Häll i formen och grädda sen på snäppet nedanför mitten av ugnen i 175 grader i ca 20 - 25 minuter, håll koll och känn med provsticka om du är osäker. Låt svalna.
4. Smält smöret till glasyren. Ta av plattan. Vispa ner strösockret och sen vaniljsockret. Tillsätt försiktigt äggulan och rör ihop. Låt stå ca 1 min så tjocknar den. Häll direkt på kakan och strö över kokos.

Glöm inte trycka på hjärtat nedanför om ni gillar inlägget

Gillar

Kommentarer

Johaannaa
Johaannaa,
Vi älskar Silviakaka här hemma 😃 ! Har nog bakat den 1 gång i veckan nu i några veckor ;D !
nouw.com/johaannaa