Silviakaka

Det här behöver du:
6 st ägg
6 dl socker
6 dl mjöl
4 tsk bakpulver
2 dl vatten

Till glasyren:
250 g smör
2,5 dl socker
2 msk vaniljsocker
3 äggulor

+ Kokos

Såhär gör du:
1. Smöra och bröa eller klä en form/plåt med bakplåtspapper. Min form är ca 42x32 cm.
2. Vispa ägg och socker poröst.
3. Blanda ner resten av ingredienserna och rör till en jämn smet.
4. Häll i formen och grädda sen i nedre delen av ugnen på 175 grader i ca 30 minuter. Känn med provsticka.
5. Låt svalna.
6. Smält smöret till glasyren. Ha i sockret och låt sjuda ihop. Ta av plattan.
7. Vispa ner vaniljsockret. Tillsätt försiktigt äggulorna och rör ihop. Låt stå ca 1 min så tjocknar den.
8. Häll direkt på kakan och strö över kokos.

Glöm inte trycka på hjärtat nedanför om ni gillar inlägget

Gillar