Silviakaka i långpanna

Det här behöver du:
4 st ägg
3,75 dl socker
4 dl mjöl
4 tsk bakpulver
2 msk vaniljsocker
2 dl vatten

Till glasyren: (kan dubblas om man vill, eller ta en halv sats extra för oss som gillar glasyr)
100 g smör
1 dl socker
2 msk vaniljsocker
1 äggula

+ Kokos

Såhär gör du:
1. Smöra och bröa eller klä en form/plåt med bakplåtspapper. Min form är ca 36*25.
2. Vispa ägg och socker poröst.
3. Blanda ner resten av ingredienserna.
4. Häll i formen och grädda sen i mitten av ugnen på 175 grader i ca 30 - 40 minuter. Känn med provsticka.
5. Låt svalna.
6. Smält smöret till glasyren. Ta av plattan.
7. Vispa ner strösockret och sen vaniljsockret.
8. Tillsätt försiktigt äggulan och rör ihop. Låt stå ca 1 min så tjocknar den.
9. Häll direkt på kakan och strö över kokos.

Glöm inte trycka på hjärtat nedanför om ni gillar inlägget

Gillar

Kommentarer

Madde,
Silviakaka är ju så galet gott tycker jag. Däremot har jag aldrig gjort det i långpanna
www.nouw.com/madelena
Hannagrav
Hannagrav,
Silviakaka är nog en av dem godaste kakorna jag vet.. jag blir alltid så sugen på att baka när jag ser sina bakverk 😍
nouw.com/hannagrav
shinelikeapearl
shinelikeapearl,
Ja sååå gott 🥰
nouw.com/shinelikeapearl
Amandizan
Amandizan,
Jag älskar silverkaka det är så himla gott😍👌det är så gott att man helst tar 3 istället för 1 bit😂
nouw.com/amandizan
shinelikeapearl
shinelikeapearl,
Ja så gott 🥰
nouw.com/shinelikeapearl