Silviarulltårta

Till smörkrämen:
100 g smör eller margarin
2 dl florsocker
2 tsk vaniljsocker
1 äggula

Till botten:
3 ägg
1,5 dl strösocker
2 dl vetemjöl
0,5 dl mjölk eller vatten
1 tsk bakpulver

Till glasyren:
100 g smör eller margarin
1 dl strösocker
1 msk vaniljsocker
1 äggula

Kokos

Såhär gör du:
1. Klä en form med bakplåtspapper och starta ugnen på 250 grader.
2. Börja med smörkrämen, vispa smör, socker och vaniljsocker. Tillsätt äggulan. Vispa sen på full effekt ca 5 min så den blir vit och fluffig. Ställ i kylen så länge.
3. Börja med att vispa ägg och socker till botten. Tillsätt sen mjöl och bakpulver och sist i med vätskan.
4. Bred ut på plåten och grädda mitt i ugnen ca 5 min, håll koll det går fort. Vänd upp kakan på ett bakplåtspapper när den kommit ut och dra av bakplåtspapper.
5. Bred ut smörkrämen när den svalnat och rulla ihop.
6. Börja med glasyren. Smält smöret och ta av från plattan. Vispa ner socker och vaniljsocker och rör tills det går ihop. Tillsätt sen äggulan försiktigt och rör tills de tjocknat. Häll över kakan och sist strö på kokos. Ställ kallt innan du skär i den.

Glöm inte trycka på hjärtat nedanför om ni gillar inlägget

Gillar

Kommentarer

Johannasoderberg
Johannasoderberg,
Men alltså mums så gott!!! Detta måste ju jag prova göra, mmmm <33
nouw.com/johannasoderberg
shinelikeapearl
shinelikeapearl,
Michelle ,
Så gott ju 😊 rulltårta har jag gjort innan men tack att du gav detta tipset 💕
www.michellefrandell.blogg.se