Smulpaj med äpple och havssalt

Till smuldegen:
125 g kallt smör eller margarin
2 dl vetemjöl
1 dl havregryn
1,5 dl strösocker
1,5 - 2 tsk flingsalt

Till fyllningen:
800 g äpplen
1 tsk kanel
2 tsk strösocker
1 krm flingsalt

Såhär gör du:
1. Starta ugnen på 225 grader. Smöra en pajform på ca 28 cm i dm.
2. Skär smöret i bitar. Nyp ihop med mjöl och havregryn. Tillsätt socker. Ta sen lite flingsalt åt gången och smaka av hur salt du vill ha den.
3. Skala, dela och ta bort kärnorna ur äpplena. Blanda med socker, kanel och salt. Lägg i pajformen och strö över smuldegen.
4. Grädda mitt i ugnen i 20 - 25 minuter. Servera med t.ex vaniljvisp.

Glöm inte trycka på hjärtat nedanför om ni gillar inlägget

Gillar

Kommentarer