Sockerbullar med vaniljfyllning

Till degen behöver du:
150 g smör eller margarin
5 dl mjölk
14 - 16 dl vetemjöl
50 g jäst
1 ägg
1,5 dl ljus sirap

Till kanelfyllning behöver du:
150 g ljus sirap
170 g strösocker
250 g rumstempererat smör eller margarin
50 g majsstärkelse
40 g florsocker
4 tsk vaniljsocker

Sen behöver du 1 - 2 ägg till pensling + socker och smör till toppingen

Såhär gör du degen:
1. Smula jästen i en bunke
2. Smält smöret och tillsätt sedan mjölken och värm tills de är fingervarmt (37 grader)
3. Häll lite av degvätskan över jästen och blanda tills jästen är helt upplöst. Tillsätt mjöl, sirap, ägg och resten av degvätskan och arbeta ihop till en smidig deg. Låt läsa under en bakduk i 1 timma.
4. Blanda ihop fyllningen genom att vispa alla ingredienser i en skål till en jämn smet. Ta även fram plåtar och klä med bakplåtspapper.
5. Mjöla ditt bakbord och ta ut degen och dela den i tre delar. Kavla ut till rektanglar och bred på fyllning jämnt fördelat. Vik de på mitten och kavla sen lite till. Skär remsor av rektanglarna och sen skär du en skåra i varje remsa. Snurra varje remsa. Rulla ihop till en bulle. Låt jäsa under en bakduk på en plåt med bakplåtspapper i ca 20 min.
6. Starta ugnen på 200 grader. Pensla med ägg och grädda mitt i ugnen i ca 15 minuter, håll koll dock då det kan skilja på olika ugnar. Låt svalna.
7. Smält smör i en kastrull och låt svalna, häll socker i en skål. Pensla bullarna med smöret och doppa sedan i socker.

Glöm inte trycka på hjärtat nedanför om ni gillar inlägget

Gillar

Kommentarer

Amandamalmflod
Amandamalmflod,
Men mumms så goda det här ser ut att vara 😊
nouw.com/amandamalmflod
shinelikeapearl
shinelikeapearl,
Dom är super!! 😊
nouw.com/shinelikeapearl