Solskensbullar

Till degen behöver du:
50 g jäst
150 g rumstempererat smör eller margarin
3 dl mjölk
1/2 tsk salt
1, 5dl socker
1 ägg
0.5 - 2 tsk kardemumma (efter egen smak)
10 - 12 dl vetemjöl
1 ägg till pensling

Du behöver också:
Marsansås till fyllning, jag använde en påse snabbmarsan och 2,5 dl mjölk
Socker till topping
Smör till topping

Såhär gör du:
1. Smula ner jästen i en bunke.
2. Värm mjölken till ca 37 grader.
3. Häll mjölken med jästen och blanda tills jästen är helt upplöst.
4. Tillsätt ägg, salt, socker, kardemumma, smör och mjölet. Arbeta ihop till en fin, lätt kladdig deg.
5. Låt jäsa under bakduk i 45 min.
6. Förbered vaniljsåsen/krämen så länge.
7. Ta ut degen på bakbordet och dela upp i 26 st bullar och lägg på en plåt med bakplåtspapper och låt jäsa under bakduk i 15 minuter.
8. Tryck ett hål i varje bulle med ditt finger och fyll med vaniljkrämen, lättast är att spritsa.
9. Sätt ugnen på 250 grader och låt bullarna jäsa under den tiden det tar att göra den varm.
10. Vispa upp ett ägg och pensla bullarna med, inte på marsanen dock.
11. Grädda mitt i ugnen 7 - 10 minuter.
12. Låt svalna på ett galler under en bakduk.
13. Smält smör och låt svalna och häll upp strösocker i en skål.
14. Pensla bullarna, inte krämen med smöret och doppa dem i sockret.

Glöm inte trycka på hjärtat nedanför om ni gillar inlägget

Gillar

Kommentarer

minasvarld
minasvarld,

Åh så gott ❤ Längesedan jag bakade, men nu blev jag sugen. Tack för receptet.

nouw.com/minasvarld