Sommarwraps

Till 10 st:
1 tsk kardemummakärnor
50 g smör
2 dl mjölk
15 g jäst
0,5 dl strösocker
Ca 5 dl vetemjöl

Fyllningen:
1,5 dl vispad grädde
Marsankräm gjord på 2 dl mjölk
Ett par jordgubbar

Garnering:
1,5 dl vispad grädde
ett par jordgubbar

Såhär gör du:
1. Mortla kardemumman.
2. Smula jästen i en bunke. Smält smöret och tillsätt sen mjölken. Värm till fingervarmt (37 grader ca). Häll sen över jästen och rör tills den löst sig.
3. Tillsätt resterande ingredienser (spara lite av mjölet till utbakning). Arbeta ihop till en deg och kör ca 5 min i maskin. Låt jäsa under bakhandduk eller plast i ca 45 min.
4. Ta fram degen på mjölat bakbord och dela i 10 bitar. Rulla till bollar och låt jäsa 15 min under bakhandduk. Starta ugnen på 225 grader,
5. Kavla ut till cirklar (ca 20 cm i diameter, 1-2 mm tjocka), lägg på plåtar med bakplåtspapper och nagga. Grädda sen mitt i ugnen i ca 3 minuter. Låt svalna.
6. Vispa grädden och häll i ena delen i spritspåse och ha andra i en bunke. Skär jordgubbarna i mindre bitar. Vispa ihop marsanen.
7. Ta fram bröden och lägg lite vaniljkräm först. Lägg ett lager grädde över och toppa med lite jordgubbar. Vik ihop och spritsa lite grädde som topping och lägg några bitar jordgubbar. Klä om du vill in och pudra med florsocker.

Glöm inte trycka på hjärtat nedanför om ni gillar inlägget

Gillar

Kommentarer

Helene
,

Går bröden att spara och men fyller dem en annan dag?

shinelikeapearl
shinelikeapearl,
Om man fryser de så går det bra 🤗
nouw.com/shinelikeapearl
svullo
svullo,

wow det såg ju fruktansvärt gott ut🤩👍 vilken tur jag har att det finns jordgubbar i kylen så man kan göra sådana 😊

nouw.com/svullo
shinelikeapearl
shinelikeapearl,
Ja de är sååå goda 🥰
nouw.com/shinelikeapearl