Sorg är inte jämförbar

Jag måste bara få skriva detta inlägg kände jag, hör ofta folk diskutera detta eller faktiskt försöka sätta folk på plats med vad som kan, får eller borde känna och det gör mig så himla ledsen faktiskt. Att ni tror att ni kan bestämma eller veta hur någon ska känna om någonting, hur kan ni ens ta er den rätten?

En bästa vän för någon kan vara som din syster och din bror kan vara som en främling för dig. Släktskap bestämmer inte hur stark din sorg få vara. Ingen kan veta hur just er relation har varit, vad ni har gått igenom eller vad ni har för band till varandra. Absolut ingen kan säga åt dig vad du får känna eller när det är dags att "gå vidare". Jag har själv fått så jäkla mycket åsikter genom åren om hur jag borde känna eller rättare sagt inte känna. Just där och då kände jag bara förtvivlan men idag blir jag mest arg när jag tänker på det. Vad ger er rätten att berätta för någon hur de ska känna?
Alla sörjer i sin takt, på sitt sätt. För mig känns det som att det var min syster som dog, som att en bit av mig dog och även om ni aldrig kommer kunna förstå så borde ni kunna respektera andra människor och deras känslor. Pratar inte bara om mig utan överlag för detta är ett problem jag ofta läser om. Ge fan i andras känslor.

Glöm inte trycka på hjärtat nedanför om ni gillar inlägget

Gillar

Kommentarer

msaworkinprogress
msaworkinprogress,
håller med helt och hållet!!
nouw.com/msaworkinprogress
shinelikeapearl
shinelikeapearl,
Skönt man inte är ensam!
nouw.com/shinelikeapearl
Aldenfalk
Aldenfalk,
Håller med dig helt och håller i detta inlägg. Åh väldigt fin gravsten med mycket fina blommor 🙂😇
nouw.com/aldenfalk
shinelikeapearl
shinelikeapearl,
Emma Engström,
Kan verkligen inget annat än att hålla med dig i detta! <3
nouw.com/emmaengstrom
Mrs.Kjellström,
håller med dig till 10000
Har haft de samma, att alla ska lägga sig i hur man känner, hur man ska känna, hur man ska gråta, när man inte ska gråta , när man ska gå vidare osv osv,....
Glöm aldrig hur stark du är och att det enbart finns en av DIG 💜
www.mrskjellstrom.se
melissaskywalkz
melissaskywalkz,
Jag håller med dig men det jag stör mig mest på är när folk ska jämföra sorg med sorg. Har fått kommentarer där folk påstår att de vet vad jag går igenom när jag förlorade min fästman för att deras gammelmormor gått bort när de var små. Sorg är sorg, absolut. Men det går inte att jämföra någons sorg men någonannans sorg :/
nouw.com/melissaskywalkz
shinelikeapearl
shinelikeapearl,
Nej det kan jag förstå men det är lite det jag menar, man varken kan eller ska jämföra.
nouw.com/shinelikeapearl