Stekpannebröd

Det här behöver du till 6 st bröd:
25 g rumstempererat smör
5 dl rågsikt
1 tsk strösocker
1 tsk salt
15 g jäst
2,5 dl mjölk

Såhär gör du:
1. Skär smöret i småbitar och lägg i en bunke. Smula över jästen och stillsätt rågsikt, salt och socker.
2. Värm mjölken till fingervarmt (37°c).
3. Häll mjölken i bunken och arbeta ihop till en deg. Låt jäsa 30 minuter.
4. Ta ut degen på mjölat bakbord och dela i 6 bitar. Kavla varje bit till en cirkel. Nagga.
5. Stek i stekpanna på hög medelhög värme, gärna i gjutjärn. Ska få fin färg på båda sidor.

Glöm inte trycka på hjärtat nedanför om ni gillar inlägget

Gillar

Kommentarer

ullie,

ja visst här ja tror du det går bra med vanligt mjöl eller ska man ha det andra?

weberskold.se