Stenkaka

Jag hittade receptet hos Fredrik.

Till kakan:
2 dl vetemjöl
2 dl havregryn
2 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
150 g smör eller margarin
0,5 dl vispgrädde
0,5 dl ljus sirap

Fyllning:
3 dl vispgrädde

Såhär gör du:
1. Starta ugnen på 200 grader och klä en plåt ca 30 x 40 cm med bakplåtspapper.
2. Smält smöret.
3. Blanda alla de torra ingredienserna i en skål.
4. Tillsätt smör, grädde och sirapen och rör till en jämn smet.
5. Bred ut den på plåten och grädda mitt i ugnen ca 10 min. Låt svalna.
6. Vispa grädden hårt. Dela kakan i två. Bred ut grädden på ena halvan och lägg andra på som ett lock. Plasta och ställ kallt. Enligt originalreceptet så i 1,5 dygn, jag gav dock upp efter 1 och skar upp den.

Glöm inte trycka på hjärtat nedanför om ni gillar inlägget

Gillar

Kommentarer

Lotta
,

Vilken storlek på plåten ska det vara?

shinelikeapearl
shinelikeapearl,

Ca 30 x 40, en vanlig ungplåt 🤗

nouw.com/shinelikeapearl