Strassburgare med chokladtryffel
Deg:
250 g smör, rumsvarmt
1 dl florsocker
2 msk vaniljsocker
2 dl (150 g) potatismjöl
2 dl (120 g) vetemjöl
1 krm salt
Fyllning:
150 g mörk choklad
1 dl vispgrädde
½ dl mjölk, 3 eller 1 ½ procent
Såhär gör du.
1. Starta ugnen på 175 grader.
2. Vispa smör, florsocker och vaniljsocker vitt.
3. Tillsätt potatismjöl, mjöl och salt. Rör till en deg. Spritsa ut runda kakor på en plåt med bakplåtspapper med bra avstånd. Grädda mitt i ugnen i ca 10 min.
4. Bryt chokladen i mindre bitar och lägg i en kastrull med grädden och mjölken. Värm till det smält helt och gått ihop till en glansig smet. Häll sen i en spritspåse och ställ kallt minst 1 timma. Spritsa ut på hälften av kakorna och lägg ihop.


Glöm inte trycka på hjärtat nedanför om ni gillar inlägget ♥
När man spritsar kaksmeten ska de vara platta eller plattas de när de är i ugngen?
Älskar kakor, så lätt att göra, men har aldrig provat göra fyllda kakor.
Krma kram