Struvor

Har läst varje år om dessa struvor men aldrig gjort några då jag saknat ett järn. I år beställde jag dock ett och det enda jag ångrar är att jag inte gjort de tidigare, så löjligt goda. Receptet fick jag av en kvinna i Kakburken.

Till ca 30 st:
2 ägg
10 msk gräddmjölk
10 msk vetemjöl
3 msk strösocker
1 msk vaniljsocker

+ Socker att doppa i, jag hade även i lite kanel

Såhär gör du:
1. Vispa ihop alla ingredienser till smeten. Ställ i kylen så den får vila ca 1 timma.
2. Värm upp cocosfett eller neutral olja i en kastrull till 180 grader.
3. Ta fram smeten. Värm upp struvjärnet i fettet och doppa sen nästan hela i oljan. Fritera tills de är gyllenbrun och lägg sen på galler, jag hade hushållspapper på. Upprepa tills smeten är slut.
4. Doppa i socker.

Glöm inte trycka på hjärtat nedanför om ni gillar inlägget

Gillar