Struvor
Har läst varje år om dessa struvor men aldrig gjort några då jag saknat ett järn. I år beställde jag dock ett och det enda jag ångrar är att jag inte gjort de tidigare, så löjligt goda. Receptet fick jag av en kvinna i Kakburken.
Till ca 30 st:
2 ägg
10 msk gräddmjölk
10 msk vetemjöl
3 msk strösocker
1 msk vaniljsocker
+ Socker att doppa i, jag hade även i lite kanel
Såhär gör du:
1. Vispa ihop alla ingredienser till smeten. Ställ i kylen så den får vila ca 1 timma.
2. Värm upp cocosfett eller neutral olja i en kastrull till 180 grader.
3. Ta fram smeten. Värm upp struvjärnet i fettet och doppa sen nästan hela i oljan. Fritera tills de är gyllenbrun och lägg sen på galler, jag hade hushållspapper på. Upprepa tills smeten är slut.
4. Doppa i socker.


Glöm inte trycka på hjärtat nedanför om ni gillar inlägget ♥
Kommentarer
Jag älskar att baka 🙂
Så fina 😊