Tiramisurulltårta

Till botten:
3 ägg
1,5 dl strösocker
2 dl vetemjöl
1,5 tsk bakpulver
0,5 dl mjölk eller vatten
2 - 3 droppar bittermandelarom

Till fyllningen:
250 g mascarpone
2,5 dl vispgrädde
1 dl florsocker
1 krm vaniljpulver

+ 0,5 dl starkt kaffe och lite kakao

Såhär gör du:
1. Starta ugnen på 250 grader och lägg ett bakplåtspapper på en plåt.
2. Gör fyllningen genom att vispa ihop alla ingredienser, vispa ett par minuter. Ställ sen kallt.
3. Vispa ägg och socker pösigt, ca 5 min. Blanda i en annan skål mjöl och bakpulver och vänd sen ner det i äggsmeten. Rör sist ner vätskan och aromen.
4. Brud ut smeten jämnt på plåten. Grädda mitt i ugnen ca 5 min, håll koll då det går snabbt.
5. Strö lite strösocker jämnt över kakan. Vänd upp den på ett nytt bakplåtspapper. Dra loss pappret ovanpå. Låt kallna.
6. Skeda ut kaffet jämnt över botten. Bred på 2/3 av krämen. Pudra över kakao. Rulla ihop. Spritsa på resten av krämen och pudra med lite kakao till.

Glöm inte trycka på hjärtat nedanför om ni gillar inlägget

Gillar