Twixkakor

Jag hittade receptet hos MyKitchenStories.

Till botten:
120 g smör eller margarin
3 dl mjöl
1 dl florsocker
2 äggulor
ev 1 msk vatten

Till karamellen:
2 påsar Werther’s Original Soft Caramel
2 msk mjölk

Chokladen:
200 g mjölkchoklad
2 tsk neutral olja

Flingsalt till toppen

Såhär gör du:
1. Start ugnen på 175 grader.
2. Blanda ihop alla ingredienser till mördegen, går den ej ihop kan du tillsätta vattnet. Kavla ut på ett mjölat bakbord och tryck ut rundlar. Lägg på en plåt med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen i ca 10 min. Låt svalna.
3. Kör kolan genom att klippa kolan i mindre bitar och lägg i en kastrull med mjölken. Smält ihop på medelhög värme under konstant omröring, det går fort så lämna den inte då kommer det bränna. Låt svalna något innan du breder ut de på kakorna. Ställ kallt.
4. Smält chokladen över vattenbad eller i micron. När den är helt smält så häll i oljan och rör om. Låt svalna innan du breder på de på kakorna, strö sen över flingsalt. Ställ kallt.

Glöm inte trycka på hjärtat nedanför om ni gillar inlägget ?

Gillar

Kommentarer

tessbjork
tessbjork,
shinelikeapearl
shinelikeapearl,
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229