Valnötsbrownie

Brownie:
200 g mörk choklad
50 g smör eller margarin
2 st ägg
2,5 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
1,5 dl vetemjöl
1 krm bakpulver
75 g valnötskärnor

Glasyr:

250 g färskost
0,5 dl creme fraiche
2 msk vaniljsocker
0,75 dl kakao
100 g mörk choklad

+ några valnötskärnor till toppingen

Såhär gör du:
1. Starta ugnen på 175 grader och klä en form på ca 20 x 25 cm med bakplåtspapper.
2. Smält chokladen till kakan och rör sen ner smöret.
3. Vispa ihop ägg, socker och vaniljsocker i en bunke. Rör sen ner chokladblandningen där i. Ha sist i de resterande ingredienserna och rör ihop till en slät smet. Häll i formen och grädda mitt i ugnen i 20 - 25 min. Låt kallna.
4. Gör glasyren genom att vispa ihop färskost, creme fraiche, vaniljsocker och kakao. Smält sen chokladen och tillsätt den under kraftig vispning. Bred ut direkt på kakan. Låt den sätta sig innan du skär upp i bitar och toppar med valnötskärnor.

Glöm inte trycka på hjärtat nedanför om ni gillar inlägget

Gillar

Kommentarer