Vanilj och kanelsnäckor

Till degen:
150 g smör eller margarin
5 dl mjölk
14 - 16 dl vetemjöl
50 g jäst
1 ägg
1,5 dl ljus sirap

Fyllningen:
300 g smör
1 dl strösocker
3 tsk vaniljsocker
6 tsk kanel
4 msk maizena

+ Ägg & pärlsocker till topping

Såhär gör du:
1. Smula jästen i en bunke. Smält smöret och tillsätt mjölken, när det är fingervarmt är det klart. Häll hälften över jästen och rör tills den löst sig, häll sen över resten av degvätskan.
2. Tillsätt ägg, sirap och mjöl. Rör till en deg, ska vara lätt kladdig. Låt jäsa under bakhandduk ungefär en timma.
3. Under tiden kan du vispa ihop fyllningen. Börja med smör och socker. När du vispat ihop det delar du den på två. I ena vispar du ner kanel och 2 msk maizena, i andra vaniljsocker och 2 msk maizena.
4. Ta fram degen på mjölat bakbord och dela i fyra. Kavla till rektanglar. Bred ut fyllningen, hälften på varje. Rulla ihop. Skär till trianglar (se bild). Lägg på en plåt med bakplåtspapper med toppen uppåt. Jäs under bakhandduk ca 30 min. Starta ungen på 225 grader.
5. Tryck ut bullarna i mitten (se bild). Pensla bullarna med ägg och strö på pärlsocker grädda sedan mitt i ugnen i ca 8 - 12 min.

Glöm inte trycka på hjärtat nedanför om ni gillar inlägget

Gillar

Kommentarer

Amandamalmflod
Amandamalmflod,
Men vad roligt med ett nytt resept ❤️ ska prova att baka dessa nån gång
nouw.com/amandamalmflod
frubergh
frubergh,
Du är så duktig!
nouw.com/frubergh
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229