Vaniljfläta + vaniljbullar

Det här behöver du:
150 g smör eller margarin
5 dl mjölk
14 - 16 dl vetemjöl
50 g jäst
1 ägg
1,5 dl ljus sirap

Fyllningen:
300 g smör
0,5 - 1 dl strösocker
6 tsk vaniljsocker

2 portioner marsankräm (kok)
Ägg & pärlsocker till topping

Såhär gör du:
1. Smula jästen i en bunke. Smält smöret och tillsätt mjölken, när det är fingervarmt är det klart. Häll hälften över jästen och rör tills den löst sig, häll sen över resten av degvätskan.
2. Tillsätt ägg, sirap och mjöl. Rör till en deg, ska vara lätt kladdig. Låt jäsa under bakhandduk ungefär en timma.
3. Under tiden kan du vispa ihop fyllningen.
4. Ta fram degen på mjölat bakbord och dela i tre. Kavla till rektanglar. För att göra flätan bred på fyllningen, skär eller klipp remsor på båda sidorna och vik dom över varandra ( se bilder). Låt jäsa under bakhandduk ca 30 min. Bullarna brer du bara på fyllningen, rullar ihop som en rulltårta och skär i bullar. När du lägger de på en plåt med bakplåtspapper så vik in kanten något. Jäs under bakhandduk ca 30 min. Starta ungen på 225.
5. Grädda bullarna innan längden. Pensla dom med ägg och strö på pärlsocker grädda sedan mitt i ugnen i ca 8 - 12 min. Gör samma procedur med längden men lägg en rad med marsankrämen i mitten. Sänk ungen till 200 grader och grädda i nedre delen av ugnen i ca 20 min.

Glöm inte trycka på hjärtat nedanför om ni gillar inlägget

Gillar

Kommentarer

sarasara
sarasara,
Ser jättegott ut!
nouw.com/sarasara
Ullie
Ullie,
men himmel va duktig du är ser så gott uit , nu kommer trög ullie me fråggan . ja vännen ibland hänger ja inte med lägger du på marzan krämen innan du flätar eller efter? trög ja vet 😃
weberskold.blogg.se
IP: 82.99.3.229