Vaniljpannacotta med jordgubbar

Pannacotta:
5 dl vispgrädde 40%
3 st gelatinblad
2 tsk vaniljpulver
0,5 dl strösocker

+ 4 st digestivekex och jordgubbar till toppingen

Såhär gör du:
1. Lägg gelatinbladen i kallt vatten minst 5 minuter. Ta fram 4 stycken glas.
2. Koka upp grädde, socker och vaniljpulver. Ta av från plattan. Krama ur gelatinbladen och lägg de i gräddblandningen och rör om tills de smält. Häll upp i glasen och låt stå kallt minst 2 timmar. Vill du ha det snett får du tilta glasen mot någonting där de står säkert under tiden de stelnar.
3. Mixa kexen och skär upp jordgubbarna. Häll först över lite kexsmulor och toppa sen med jordgubbarna.

Glöm inte trycka på hjärtat nedanför om ni gillar inlägget

Gillar

Kommentarer