Vaniljsemlor

Till bullarna:
25 g jäst
2,5 dl mjölk
75 smör eller margarin
1 dl socker
1 msk vaniljsocker
1 ägg
ca 8 dl vetemjöl

Till fyllningen:
3 dl vispgrädde
3 dl marsankräm (snabbmarsan) Jag blandade ca 3 dl mjölk och två påsar pulver.

150 g mandelmassa
0,75 dl mjölk
0,5 dl socker

Sen behöver du ett ägg till pensling och florsocker att garnera med.

Såhär gör du:
1. Vispa ihop marsankrämen, ska vara hård, min var så hård att jag mer eller mindre kunde vända skålen uppochner. Ställ kallt.
2. Smula jästen i en bunke. Smält smöret och tillsätt mjölken, värm till fingervarmt och häll sen över jästen och rör om till jästen löst sig.
3. Rör ner resten av ingredienserna och arbeta degen smidig. Låt jäsa 30 min under bakduk.
4. Gör under tiden i ordning glasskrämen. Vispa grädden och blanda sen ihop med marsankrämen, vispa lite till om den är för lös, ställ sedan kallt.
5. Ta fram degen och dela den i bitar, ska bli ca 12 st. Rulla till bollar och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Låt jäsa under bakduk 30 min.
6. Pensla bullarna med ägg och grädda i nedre delen av ugnen (inte längst ner) i 225 grader i ca 10 - 13 min (man ser och känner när de är klara). Låt svalna under en bakduk.
7. Dela bullarna och gräv ut ett hål i varje, ta degen från hålet och blanda med mandelmassan, mjölken och sockret.
8. Fyll hålen i bullarna med mandelmassan och häll sen glasskrämen i en spritspåse och spritsa varje bulle, lägg sen på locket och pudra med florsocker. Ställ kallt.

Glöm inte trycka på hjärtat nedanför om ni gillar inlägget

Gillar

Kommentarer

Julia Blomgren
Julia Blomgren,
natalieelisabeth
natalieelisabeth,
Åh, de där lät mycket godare än vanliga semlor. Är ju inte jätteförtjust i grädde så semlor är inte en jättehint 😄
nouw.com/natalieelisabeth
shinelikeapearl
shinelikeapearl,
Då är dessa perfekta, gillar inte heller semlor pga grädden men dessa är magiska 😃
nouw.com/shinelikeapearl
natalieelisabeth
natalieelisabeth,
Ska ta en screen shot och testa göra dom nån dag 😀
nouw.com/natalieelisabeth
IP: 82.99.3.229