Vaniljsnurror i långpanna

Till degen:
75 g smör eller margarin
2,5 dl mjölk
7 - 8 dl vetemjöl
0,5 tsk bakpulver
25 g jäst
1 ägg
0,75 dl vit sirap (ljus funkar med, eller strösocker)

Fyllningen:
150 g rumstempererat smör
0,75 dl strösocker
3 msk vaniljsocker

+ Ägg & pärlsocker till topping

Såhär gör du:
1. Smula jästen i en bunke. Smält smöret och tillsätt mjölken, när det är fingervarmt är det klart. Häll hälften över jästen och rör tills den löst sig, häll sen över resten av degvätskan.
2. Tillsätt ägg, sirap, bakpulver och mjöl. Rör till en deg, ska vara lätt kladdig. Låt jäsa under bakhandduk eller plastfolie i ungefär en och en halv timma.
3. Under tiden kan du vispa ihop fyllningen. Häll alla ingredienser i en bunke och vispa ihop.
4. Ta fram degen på mjölat bakbord och dela i 2 bitar. Kavla till rektanglar. Bred ut fyllningen jämnt fördelat. Vik den på mitten och skär i remsor. Snurra remsorna två och två och lägg sen i en form med bakplåtspapper. Börja på utsidan och jobba dig inåt. Låt jäsa under bakhandduk ca 30 min. Starta ungen på 200 grader.
5. Pensla med ägg och strö på strösocker. Grädda i nedre delen av ugnen i 20 - 25 min.

Glöm inte trycka på hjärtat nedanför om ni gillar inlägget

Gillar

Kommentarer