Västerbottenspaj med kantareller

Jag hittade originalreceptet här.

Till pajskalet:
125 g smör eller margarin
3 dl vetemjöl
2 msk kallt vatten

Fyllningen:
600 g kantareller (innan de är förvällda)
1 gul lök
2 msk (30 g) smör eller margarin
0,5 tsk salt
150 g västerbottenost

Äggstanning:
3 ägg
2 dl vispgrädde
1 dl mjölk
0,5 tsk cayennepeppar
1 tsk salt

Såhär gör du:
1. Gör pajdegen genom att blanda smör och mjöl. Ha sen i vattnet och rör till en deg. Kavla ut och lägg i en pajform. Ställ kallt 30 minuter.
2. Sätt ugnen på 200 grader. Nagga botten på pajen med en gaffel och förgrädda skalet mitt i ugnen 10 minuter.
3. Lägg kantarellerna i en stekpanna på medelvärme och låt de ”svettas” bort vattnet. Hacka löken. Ha i smöret i pannan och fräs en stund ha sen i löken och låt de steka tills all vätska är borta. Salta. Häll sen i pajformen tillsammans med osten. Vispa ihop äggstanningen och häll över. Grädda mitt i ugnen i ca 40 minuter eller tills den fått fin färg.

Glöm inte trycka på hjärtat nedanför om ni gillar inlägget

Gillar

Kommentarer