Vetelängd
Till degen:
75 g smör eller margarin
2,5 dl mjölk
7 - 8 dl vetemjöl
25 g jäst
1 ägg
0,75 dl ljus sirap
Fyllningen:
125 g rumstempererat smör
0,5 dl strösocker
0,5 dl brunt farinsocker
3 msk kanel
+ Ägg & pärlsocker till topping
Såhär gör du:
1. Smula jästen i en bunke. Smält smöret och tillsätt mj��lken, när det är fingervarmt är det klart. Häll hälften över jästen och rör tills den löst sig, häll sen över resten av degvätskan.
2. Tillsätt ägg, sirap och mjöl. Rör till en deg, ska vara lätt kladdig. Låt jäsa under bakhandduk ungefär en timma.
3. Under tiden kan du vispa ihop fyllningen. Häll alla ingredienser i en skål och vispa ihop.
4. Ta fram degen på mjölat bakbord och dela i två. Kavla till rektanglar. För att göra flätan bred på fyllningen, skär eller klipp remsor på båda sidorna och vik dom över varandra varannan gång. Låt jäsa under bakhandduk ca 30 min. Starta ungen på 200 grader.
5. Pensla med ägg och strö på strösocker. Grädda i nedre delen av ugnen, gräddas ca 20 minuter.






Glöm inte trycka på hjärtat nedanför om ni gillar inlägget ♥
Har du ett cafe? Om inte så skulle du ju ha det för du har ju massa goda bakverk som många skulle gilla 😊
Okej om jag lånar receptet?☺️