Vetelängd + kanelbullar

Till degen:
150 g smör eller margarin
5 dl mjölk
14 - 16 dl vetemjöl
50 g jäst
1 ägg
1,5 dl ljus sirap

Fyllningen:
250 g rumstempererat smör
0,75 dl strösocker
0,75 dl brunt farinsocker
4 msk kanel

+ Ägg & pärlsocker till topping

Såhär gör du:
1. Smula jästen i en bunke. Smält smöret och tillsätt mjölken, när det är fingervarmt är det klart. Häll hälften över jästen och rör tills den löst sig, häll sen över resten av degvätskan.
2. Tillsätt ägg, sirap och mjöl. Rör till en deg, ska vara lätt kladdig. Låt jäsa under bakhandduk ungefär en timma.
3. Under tiden kan du vispa ihop fyllningen. Häll alla ingredienser i en skål och vispa ihop.
4. Ta fram degen på mjölat bakbord och dela i fyra. Kavla till rektanglar. För att göra flätan bred på fyllningen, skär eller klipp remsor på båda sidorna och vik dom över varandra varannan gång (se bild, jag gjorde dock omvänd ordning på fyllningen därför är det bara deg på bilden). Låt jäsa under bakhandduk ca 30 min. Bullarna brer du bara på fyllningen, rullar ihop som en rulltårta och skär i bullar. När du lägger de på en plåt med bakplåtspapper så vik in kanten något.. Jäs under bakhandduk ca 30 min. Starta ungen på 225 grader.
5. Pensla med ägg och strö på strösocker. Grädda bullarna först, mitt i ugnen i 8 - 10 min. Sänk sedan ugnen till 200 grader och ställ in flätan i nedre delen av ugnen, gräddas ca 20 minuter.

Glöm inte trycka på hjärtat nedanför om ni gillar inlägget

Gillar

Kommentarer

MittTuffaLiv
MittTuffaLiv,
Jenniesh
Jenniesh,
Tänk med vanilj 😍
nouw.com/jenniesh
shinelikeapearl
shinelikeapearl,
Blondina
Blondina ,
Men så gott 😃
nouw.com/blondina