Vinbärskaka med marängtäcke

Jag hittade receptet här.

Till kakan:
3 st äggulor
2 dl strösocker
4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
2 msk kokande vatten
1,5 dl mjölk (3%)
1 msk vaniljsocker
50 g smält smör eller margarin

Till marängtäcket:
3 st äggvitor
2,5 dl strösocker
1 msk vaniljsocker
3 dl vinbär

Såhär gör du:
1. Starta ugnen på 200 grader. Klä en form ca 37 x 25 cm med bakplåtspapper.
2. Vispa ihop äggulorna och sockret fluffigt. Blanda ner de kokande vattnet, mjölk och vaniljsocker och rör ihop. Sikta ner mjöl och bakpulver och rör ihop. Ha sist i smöret och rör till en jämn smet. Häll i formen och grädda i nedre delen av ugnen i ca 12 minuter.
3. Gör under tiden täcket genom att vispa upp äggvitorna till ett vitt, hårt skum. Ha i lite socker åt gången under fortsatt vispning, vispa tills de är vitt och glansigt. Blanda försiktigt i vaniljsockret och vänd ner bären.
4. Höj ugnen till strax under 250 grader. Bred ut marängen över kakan och grädda sen långt upp i ugnen i ca 5 minuter, håll koll då det bränns snabbt. Låt sen svalna innan du skär den i bitar.

Glöm inte trycka på hjärtat nedanför om ni gillar inlägget

Gillar

Kommentarer

CristinaS
CristinaS,
Gud vad gott! 😘
nouw.com/cristinas
Varganess
Varganess,
Åh det såg ju fantastiskt gott ut! 😃
nouw.com/varganess