Vit chokladtårta med mascarponekräm och jordgubbar
Jag hittade receptet här men gjorde vissa justeringar.
Det här behöver du till botten:
16 st digestivekex
100 g smör eller margarin
Till fyllningen:
300 g vit choklad
1,5 dl vispgrädde
250 g mascarpone
Toppingen:
Jordgubbar
Lite choklad (max 100 g / st) efter smak
Chokladhjärtan
Såhär gör du:
1. Smält smöret. Krossa/mixa kexen. Blanda ihop smör och kex och tryck ut i botten på en springform (20 cm). Ställ kallt medans du gör fyllningen.
2. Koka upp grädden. Bryt chokladen i mindre bitar och rör ner i den varma grädden. Vispa upp chokladsmeten med mascarponen. Bred ut över botten och ställ kallt minst 6 timmar.
3. En stund innan det är dags för servering smält chokladen. Doppa/spritsa jordgubbarna i den efter hur du vill ha designen. Ställ kallt så de stelnar. Dekorera sedan med chokladhjärtan och jordgubbarna.


Glöm inte trycka på hjärtat nedanför om ni gillar inlägget ♥
Gillar
Kommentarer

