Vit chokladtårta med mascarponekräm och jordgubbar

Jag hittade receptet här men gjorde vissa justeringar.

Det här behöver du till botten:
16 st digestivekex
100 g smör eller margarin

Till fyllningen:
300 g vit choklad
1,5 dl vispgrädde
250 g mascarpone

Toppingen:
Jordgubbar
Lite choklad (max 100 g / st) efter smak
Chokladhjärtan

Såhär gör du:
1. Smält smöret. Krossa/mixa kexen. Blanda ihop smör och kex och tryck ut i botten på en springform (20 cm). Ställ kallt medans du gör fyllningen.
2. Koka upp grädden. Bryt chokladen i mindre bitar och rör ner i den varma grädden. Vispa upp chokladsmeten med mascarponen. Bred ut över botten och ställ kallt minst 6 timmar.
3. En stund innan det är dags för servering smält chokladen. Doppa/spritsa jordgubbarna i den efter hur du vill ha designen. Ställ kallt så de stelnar. Dekorera sedan med chokladhjärtan och jordgubbarna.

Glöm inte trycka på hjärtat nedanför om ni gillar inlägget

Gillar

Kommentarer

Amanda
Amanda ,
Men så god den såg ut mumms ☺️ den säger man inte nej till
www.amndiz.se
shinelikeapearl
shinelikeapearl,
Jeanette
Jeanette,
Ska chokladgrädden kallna först innan man vispar den? skall mascarponen vispas i direkt innan man vispar grädden?
shinelikeapearl
shinelikeapearl,
Man blandar chokladgrädden med mascarponen direkt, behöver en svalna sen vispar man ihop de bara tillsammans.
nouw.com/shinelikeapearl
IP: 82.99.3.229