Vitlöks-flatbread

Jag hittade receptet hos fina Nina.

Det här behöver du:
25 g jäst
2,5 dl vatten
0,5 msk salt
1 msk olivolja (jag använde dock rasp)
2 tsk honung
6 dl vetemjöl

75 g smör eller margarin
2 vitlöksklyftor (jag hade dock 3)
2 tsk havssalt
1 msk hackad persilja

Såhär gör du:
1. Smula jästen i en bunke. Värm vattnet till ca 37 grader. Häll över jästen och rör tills den löst sig.
2. Tillsätt olja, salt och honung och rör tills de löst sig.
3. Tillsätt mjölet och arbeta till en smidig deg. Låt jäsa övertäckt i 45 minuter.
4. Starta ugnen på 225 grader.
5. Blanda toppingen i en skål. Smör, pressad vitlök, salt och persilja.
6. Ta ut degen på mjölat bakbord och kavla till önskad mängd och form. Jag delade i 8 delar. Bred ut fyllningen över, jämnt fördelat. Grädda mitt i ugnen i ca 15 minuter.

Glöm inte trycka på hjärtat nedanför om ni gillar inlägget

Gillar

Kommentarer

Amanda,

Mums detta ser verkligen så gott ut och jag älskar vitlöksbröd så detta kan jag tänka mig är väldigt gott 😊

amandizan.wordpress.com
shinelikeapearl
shinelikeapearl,
Det är super gott!
nouw.com/shinelikeapearl