Windsorkakor

Till kakorna:
100 g rumsvarmt smör eller margarin
0,75 dl socker
1 ägg
3 msk mjölk
4 dl mjöl
2,5 tsk bakpulver
Om man vill så 1 tsk kardemumma

Fyllning:

100 g rumsvarmt smör eller margarin
1 äggulor
200 g florsocker
2 tsk vaniljsocker

+ florsocker

Såhär gör du:
1. Starta ugnen på 175 grader och lägg bakplåtspapper på en plåt.
2. Rör ihop smör och socker.
3. Tillsätt mjölk och ägg och rör ihop.
4. Ha i mjöl och bakpulver (samt kardemumma om man vill ha det) och rör ihop till en deg.
5. Ta ut och rulla till två korvar. Lägg på plåten och grädda mitt i ugnen i ca 18 min, men håll koll.
6. Dela de på mitten direkt när de kommer ur ugnen och låt kallna.
7. Vispa under tiden ihop fyllningen. Jag vispar ca 5 min för att få den vit och fluffig.
8. Bred på fyllningen, lägg ihop till dubbla kakor. Skär i snittar och pudra med florsocker.

Glöm inte trycka på hjärtat nedanför om ni gillar inlägget

Gillar

Kommentarer