Citronbiskvier

Det här behöver du till botten:
400 g mandelmassa
3 dl strösocker
3 äggvitor

Fyllning:
300 gram smör, rumsvarmt
4,5 - 5 dl florsocker
2 msk vaniljsocker
Rivet skal från en citron + saften från den
2 äggulor
Gul karamellfärg

Topping:
3 - 400 g vit choklad (jag använde två st stora kakor från Marabou)
Max 1 msk neutral olja

Såhär gör du:
1. Vispa ihop alla ingredienser till fyllningen, ta lite av citronsaften åt gången och smaka av. Vispa ca 5 min för att få det fluffigt. Ställ kallt.
2. Starta ugnen på 175 grader och lägg bakplåtspapper på en plåt.
3. Riv mandelmassan. Vispa ihop med sockret . Tillsätt lite äggvita åt gången och vispa till en jämn smet. Häll i en spritspåse och spritsa ut till runda kakor eller klicka ut. Gör de inte för stora eller för tätt då de flyter ut lite. Jag gjorde ca 25 men kan bli allt mellan 20 och 30 beroende på storlek. Grädda mitt i ugnen ca 12 - 15 min (ska bli lätt gyllenbruna).
4. Låt svalna på plåten innan du lossar dom, använd gärna kniv som stöd under. Låt svalna helt på galler under bakhandduk.
5. Ta fram smörkrämen och klicka på bottnarna, släta ut med en kniv. Ställ kallt.
6. Smält chokladen över vattenbad eller i micro, blanda ihop med oljan och låt svalna.
7. Ta fram kakorna och häll chokladen i en djup skål och doppa i den. Ställ kallt. Dekorera efter tycke och ställ kallt igen.

Glöm inte trycka på hjärtat nedanför om ni gillar inlägget

Gillar

Kommentarer

nellielillskog
nellielillskog,
Men så gott det ser ut och låter!
nouw.com/nellielillskog
shinelikeapearl
shinelikeapearl,
miani
miani,
Ser väldigt gott ut!
nouw.com/miani
shinelikeapearl
shinelikeapearl,
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229