Daimbiskvier

Det här behöver du till botten:
400 g mandelmassa
3 dl strösocker
3 äggvitor

Fyllningen:
300 g mjukt smör
5 dl florsocker
1 st äggula
2 tsk vaniljsocker
4 st dubbeldaim

Toppingen:
250 g ljus choklad
100 g vit choklad
1,5 msk rapsolja
1 st dubbeldaim

Såhär gör du:
1. Sätt ugnen på 175 grader och klä två plåtar med bakplåtspapper.
2. Grovriv mandelmassan.
3. Vispa ihop mandelmassan med sockret och äggvitorna. Kom ihåg att spara en gula.
4. Spritsa eller klicka ut smeten på plåtarna, jag gjorde 15 st men de blev ganska stora. Spritsa ej för tätt.
5. Grädda mitt i ugnen i ca 15 min beroende på storlek (de ska bli lite gyllenbruna)
6. Ta ut dom och låt de svalna en aning sen tar du loss dom om lägger dom upp och ner på ett galler eller en kökshandduk.
7. Börja med smörkrämen genom att grovhacka daimen.
8. Vispa smör, florsocker, vaniljsocker och äggulorna fluffigt och vänd sedan ner daimen.
9. Klicka eller spritsa ut smörkräm på undersidan av varje botten och smeta sedan till de ordentligt med en kniv.
10. Ställ i frysen medans du fixar chokladen.
11. Smält ca 2/3 av den ljusa chokladen i micron. Ta ca 30 sekunder åt gången och rör om emellan. Hacka resten av den ljusa chokladen och blanda med oljan. När chokladen är helt smält blandar du i resterande av chokladen som är med oljan i den smälta och rör om tills den är helt smält. Gör samma sak med den vita chokladen.
12. Grovhacka daimen.
13. Ta ur kakorna ur frysen och börja doppa dem i chokladen. Ta en gaffel och doppa i den vita chokladen för att få tunnare ränder med vit choklad på. Toppa med lite krossad daim.
14. När du är klar med alla så ställ dom i kylen för att stelna helt.

Glöm inte trycka på hjärtat nedanför om ni gillar inlägget

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229