Gästblogg - Återhämtning i en hård värld

Inlägget är tidsinställt.

Har fått äran att ha fina Gisela som gästbloggare, här kommer hennes inlägg.

Det är en hård värld vi lever i. Både i stort och smått. Det går knappt att trycka igång TV.n utan att mötas av nyheter som våldtäkter, stenkastningar, nåt nytt vansinne som president Trump tänker hitta på. Lägg till den vardagsstress som Finns runt oss som att alltid vara uppkopplad och lyckad på sociala medier, ökade krav i skolan och på jobbet, hinna träna, städa och vara självförverkligande.

För mig blev det upprepade försök att slå knut på mig själv. Prata lite fortare, springa lite fortare, jobba lite mera osv. Väggen kom och smällen in i den var skoningslös och hård- Jag gick från en ambitiös och driftig kvinna till en person som jag inte kände igen. Som grät för minsta lilla. Som bara ville sova och inte orkade eller ville någonting.
Vägen tillbaka var lång och krokig. Den gick i princip ut på att jag var tvungen att lära känna mig själv på nytt. Vad jag tycker om, vad jag kan, vad är min styrka och vad är min svaghet. Lära mig att säga nej och samtidigt våga säga ja.
Och det var någonstans här som yogan kom in i mitt liv. Kroppen är till för att användas. Kroppen har behov av rörelse. Hur gör man då när kroppen har behov men ändå tackar nej till det som erbjuds? För det var så det var. Mina gamla träningsrutiner fungerade inte och det var dags att hitta nya.
Mitt första yogapass var på Stark Yoga här i Hudiksvall. Ashtangayoga. En yogaform som är rätt fysiskt utmanande skulle det visa sig. Min yogalärare Camilla pratade men mjuk röst. Instruerade, visade peppade. Kroppen både stävade emot och ville ha mer. Efter varje yogapass satt jag i bilen och grät för det var som att yogan lossade på stress och sorg. Nu är yogan mer än bara en fysisk träning för mig och har blivit en livsstil.
Är ni sugna på att prova yoga? Här kommer några tips.
Vilken typ av yoga skulle du vilja prova? Det finns Yinyoga, Ashtangayoga, kundaliniyoga, hotyoga.. Googla lite och se vad som lockar dig
Välj en yogastudio som fått bra recensioner. Våga byta om du inte trivs. Det kan vara smart att gå på yoga med en bra lärare som man lär sig tekniken innan man yogar för fullt hemma
Ge yogan lite tid. Man märker inte förändringen vare sig kroppsligt eller själsligt på en gång
Man behöver inte en massa fancy kläder och prylar. Sköna tights, bra sport BH och ett linne, thats it. Matta får man låna till en början, åtminstone på min yogastudio. Vattenflaska kan vara bra och en liten handduk om du svettas mycket.

Kanske är yogan en del av ditt 2018! Jag hoppas att jag inspirerat dig att våga ta klivet in i yogavärlden.
Och vill du läsa mer om vad jag pysslar med så finns jag på nouw/lantilivmittistan.
Tack för att ni tog er tid och läsa mitt inlägg!

Glöm inte trycka på hjärtat nedanför om ni gillar inlägget

Gillar