Kokosmums

Det här behöver du:
4,5 dl strösocker
0,75 dl florsocker
1 äggvita
1,5 dl kallt vatten
1,5 msk gelatinpulver
1,5 dl kokande vatten

+ 4 dl kokos och 1 msk kakao till toppingen

Såhär gör du:
1. Vispa ihop äggvita, florsocker, strösocker och det kalla vattnet lite lätt.
2. Rör ut gelatinpulvret i det kokande vattnet. Häll sen i äggblandningen. Vispa i 30 minuter med elvisp eller köksmaskin, kommer vara vit och fluffig när den är klar.
3. Blanda ihop toppingen. Lägg lite i botten på en långpanna (20*30 cm) häll sedan över smeten. Täck med toppingen. Ställ kallt minst 2 timmar. Skär sen i bitar och doppa kanterna i toppingen som är kvar.

Glöm inte trycka på hjärtat nedanför om ni gillar inlägget

Gillar

Kommentarer

Annika
Annika,
Har gjort dessa många gånger. Jättegoda! Men nu har vi en vegan hemma så undrar hur jag ska göra dem utan äggvitan. Gillar inte kikärtsspad ...
Jimmy
Jimmy ,
Då kan du inte använda gelatin heller!
Baraforcen
Baraforcen,
ÅÅÅÅH!!!! <3 Detta måste jag testa! 😊
nouw.com/baraforcen
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229