Kroppkakor

Degen:
1 kg mjölig potatis
Salt
1 stort ägg
2,5 - 3 dl vetemjöl

Fyllningen:

300 g rimmat fläsk
1 gul lök
Vitpeppar + kryddpeppar efter smak

Såhär gör du:
1. Skala och skölj potatisen. Koka den i saltat vatten tills den är mjuk. Häll av vattnet.
2. Pressa potatisen och låt den kallna.
3. Skär fläsket till fyllningen i små tärningar. Skala och finhacka löken. Bryn fläsket i en panna. Lägg i löken och låt alltsammans fräsa en stund.
4. Krydda med peppar och låt fyllningen kallna.
5. Blanda den mosade potatisen med lätt uppvispat ägg, mjöl och salt. Rör inte för mycket.
6. Forma degen till en rulle och skär den i ca 12 bitar (för 4 port). Gör en fördjupning i varje bit och lägg i en knapp matsked av fyllningen.
7. Tryck ihop degen över fyllningen och forma till runda, lite platta bullar. Koka upp vatten och salt.
8. Lägg i några kroppkakor i taget och koka dem 10-12 min, eller ca 5 min efter det att de flutit upp.

Glöm inte trycka på hjärtat nedanför om ni gillar inlägget

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229