Langos

Jag hittade receptet här.

Degen:
25 g jäst
3 dl ljummet vatten
1 stor kokt potatis (kall à ca 90 g)
7 dl vetemjöl special
1 tsk salt
1 dl vetemjöl till utbakningen
olja till friteringen

Vitlöksolja:
4 stora vitlöksklyftor
1 dl neutral olja

+ valfri topping

Såhär gör du:
1. Rör ut jästen i lite av vattnet. Tillsätt resten av vattnet.
2. Riv den kokta potatisen fint. Blanda mjöl och salt med potatisrivet. Vänd ner i vattnet och arbeta till en slät, ganska lös deg. Jäs i 40 minuter.
3. Ta upp degen på mjölat bakbord. Dela degen i 16 eller 32 delar (för 10 port). Kavla ut och jäs bröden 10 minuter.
4. Hetta upp oljan till 180°C och fritera bröden. 4 minuter per sida för stora langos, 3 minuter för mindre. Vänd dem efter halva tiden.
5. Låt svalna på galler med hushållspapper under.
6. Rör samman pressad vitlök och oljan och pensla langosarna med blandningen.
7. Servera med valfri topping.

Glöm inte trycka på hjärtat nedanför om ni gillar inlägget

Gillar

Kommentarer

Wifeey
Wifeey,
Åhh langos <3
Älskar detta, så tusen tack för receptet finfina du

kram
wifeey.se
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229