Leopardrulltårta med kaffekräm
Till rulltårtan:
4 ägg
2 dl strösocker
160 g (ca 2,7 dl) vetemjöl
1,5 tsk bakpulver
0,65 dl (gick lite på känn över halv) mjölk eller vatten
1 + 0,5 msk kakao
Kaffesmörkräm:
150 g rumsvarmt smör
2,5 dl florsocker
1 msk vaniljsocker
1 äggula
0,5 - 1 dl starkt kallt kaffe
Såhär gör du:
1. Starta ugnen på 250 grader. Klä en plåt med bakplåtspapper.
2. Gör smörkrämen genom att blanda smör och florsocker. Ha sen i äggula och vaniljsocker. Ha sist i kaffet, börja med en halv dl och smaka av. Går den inte ihop kan du vispa ihop den på hög hastighet.
3. Vispa ägg och socker till rulltårtan pösigt. Ha i mjöl och bakpulver, vispa snabbt ihop. Ha sist i vätskan och rör ihop till en jämn smet.
4. Ta fram två skålar och häll ca 1 dl smet i varje. I ena vispar du ner 1 msk kakao och i den andra 0,5 msk. Häll i två spritspåsar.
5. Klipp ett litet hål i påsarna och spritsa ut enligt bilderna. Grädda mitt i ugnen i ca 1 min.
6. Häll över den ljusa smeten och grädda mitt i ugnen i 5 min, håll koll.
7. Vänd upp på ett sockrat bakplåtspapper. Låt svalna.
8. Vänd sen igen för att få den på rätt håll, bred på smörkrämen och rulla ihop. Ställ kallt.







Glöm inte trycka på hjärtat nedanför om ni gillar inlägget ♥
Gillar
Kommentarer

