Lussebullar

Det här behöver du:
150 g smör
5 dl mjölk
14-16 dl vetemjöl
50 g jäst
1 ägg
1,5 dl ljus sirap
1 g saffran (jag använde dock 1,5 g då jag ville ha extra)

+ Ägg till pensling
Russin

Såhär gör du:
1. Smula jästen i en bunke. Smält smöret och tillsätt mjölken och saffranen, när det är fingervarmt är det klart. Häll hälften över jästen och rör tills den löst sig, häll sen över resten av degvätskan.
2. Tillsätt ägg, sirap och mjöl. Rör till en deg, ska vara lätt kladdig. Jag kör den i maskinen ca 5 min. Låt jäsa under bakhandduk ungefär en timma.
3. Ta ut på bakbordet och dela upp i små bollar, rulla ut till långa korvar och snurra varje ände åt motsatt håll så de möts på mitten. Lägg på en plåt med bakplåtspapper. Låt jäsa under bakhandduk ca 30 min.
4. Starta ugnen på 225 grader och vispa upp ägget till pensling. Pensla bullarna med ägg, tryck dit russin och grädda sen mitt i ugnen i ca 5 - 8 min, ska få en fin gyllenbrun färg.

Glöm inte trycka på hjärtat nedanför om ni gillar inlägget

Gillar

Kommentarer

frubergh
frubergh,
Har aldrig provat med sirap. Hur skiljer det sig från vanligt socker? 😊
nouw.com/frubergh
shinelikeapearl
shinelikeapearl,
De har en liten annan smak, jag gillar sirapen bättre 😊
nouw.com/shinelikeapearl
frubergh
frubergh,
Häftigt, måste prova!
nouw.com/frubergh
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229