Mazariner

Deg:
3 dl vetemjöl
1/2 tsk bakpulver
100 g smör
2 1/2 msk socker
1/2 ägg

Fyllning:
150 g mandelmassa
50 g smör
2 1/2 ägg
4 msk vetemjöl
1/2 tsk bakpulver

Glasyr:
2 dl florsocker
Vatten

Såhär gör du:
1. Sätt ugnen på 200 grader och ta fram aluminiumformar.
2. Blanda alla ingredienser till degen. Ställ kallt under plast.
3. Blanda alla ingredienser till fyllningen och rör tills det blandats till en slät smet.
4. Ta ut degen och kavla ut till någon mm tjock platta. Ta ut rundlar och täck formarna med (jag fick ut ca 12 st). Fördela fyllningen i varje kaka.
5. Grädda i mellersta nedre delen av ugnen ca 15 - 20 min, ska bli gyllenbruna i mitten. Låt svalna.
6. Blanda vatten och florsocker till lagom konsistens, ska bli ganska tjock & det krävs väldigt lite vatten. Bred på mazarinen.

Glöm inte trycka på hjärtat nedanför om ni gillar inlägget

Gillar

Kommentarer

bolmgren
bolmgren,
Har aldrig varit ett fan av mazariner , men borde snart testa igen. Var typ 10 år sen jag åt 😅
nouw.com/bolmgren
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229