Mums-mums

Detta receptet ger många mums-mums, ca 70 st. Men det ska gå bra att halvera det.

Det här behöver du:
4,5 dl strösocker
0,75 dl florsocker
1 äggvita
1,5 dl kallt vatten
1,5 msk gelatinpulver
1,5 dl kokande vatten

+ Smörgåsrån, kokos och 800 g choklad och rapsolja.

Såhär gör du:
1. Vispa ihop äggvita, florsocker, strösocker och det kalla vattnet lite lätt.
2. Rör ut gelatinpulvret i det kokande vattnet. Häll sen i äggblandningen. Vispa i 30 minuter med elvisp eller köksmaskin, kommer vara vit och fluffig när den är klar. Under tiden kan du stansa ut smörgåsrånen till rundlar i önskad storlek.
3. Häll smeten i en spritspåse och spritsa önskar form på varje rån. Ställ sen kallt i minst 2 timmar.
4. Smält chokladen, rör i med lite rapsolja (ca 2 msk) och låt kallna. Häll i ett glas eller något annat med lite djup. Doppa varje kaka och ställ sen på ett galler. Strö kokos på om du vill det. Ställ kallt igen för att stelna. Jag förvarar sen mina i kylen.

Glöm inte trycka på hjärtat nedanför om ni gillar inlägget

Gillar

Kommentarer

lisoball
lisoball,
Gjorde mumsmums-topping på färdigköpta kex/kakor förra helgen. Smidig genväg å jättegott med både oreos å cookies!
nouw.com/lisoball
shinelikeapearl
shinelikeapearl,
Therese
Therese,
Meeen vad gott! Har aldrig tänkt på att man kan göra dessa själv. :O Ser jättegoda ut 😊
www.annatherese.se
shinelikeapearl
shinelikeapearl,
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229